![]() |
![]() |
سومین جشنواره پلاک سرخ |
هومن بنائی دبیر سومین جشنواره تئاتر در گفتگو با ستاد خبری جشنواره گفت:
این جشنواره با 33 اثر در بخش صحنه ای،18 اثر در بخش خیابانی و20 اثر در بخش نمایشنامه خوانی رسیده به دبیر خانه بررسی رسمی آثار را آغاز کرد.وی افزود :هیئت محترم ازخوانی
پس از اتمام کار خود،22اثر را در بخش صحنه ای،13 اثر را در بخش خیابانی و 6 اثر را در بخش نمایشنامه خوانی شایسته ی راه یابی به مرحله ی بازبینی اعلام نموده است که به شرح یر می باشد:
صحنه ای:
پریشانی(علیرضا سید)_شبانه(محمد چرمشیر)_نخل و کوسه (ناصح کانگاری)_دیوونه(مهدی صفاری نژاد)_روز دروغ (زهره ابراهیمی)_گره(حمید رضا سهراب نژاد)_پاپیروس(سهیل هدایت)_
هیزمی برای جهنم(حامد خزائی)_مترسک(امیر حسنی)_نقل عزا(منوچهر اکبر لو)_نقل سرخ(مهدی راحمی)_تا یک دلی(مسعود اسماعیل)_او غریب را می شناسد(شراره عباس پور)_سکوت حقیقت(پوریا مرادی)_بابا نان(محمود یوسفی)_زن پارسا (داوود فتحعلی بیگی)_ما اهل کوفه نیستیم(احمد خسروی)_آشیل (محسن رحیمی)_غروب شب پنجم(حامد آقائی)_
هدیه خدا(علیرضا خوش پیک)_آنچه می خواهیم از در وارد شوی(اردلان مجد)_شبیه پدر(سید حسین فدایی حسین)_چشم های تو کلاه من(مجید سعد آبادی)
خیابانی:
مچل و معتل،سگ سر گردون(رضا حسین آبادی)_راز صندوق مادر بزرگ و سنگر ها،دفاع مقدس(رقیه سیروس اسکویی)_ما همه گداییم،کهنه های همیشه نو،همیشه پای یک زن در میان نیست(مجتبی خمسه)_گلنگدن(جواد احمدی)
نمایشنامه خوانی:
راز صندوق مادر بزرگ(رقیه سیروس اسکویی)_روزگار و نغمه هایش(محمد چرمشیر)_مهمان نا خوانده مزاحم...(علیرضا سید)_لیلایی مجنون(سمانه عابدینی)_ زفاف نامه(محسن رزوان)_
چرک نویس برای نمایش(ساموئل بکت)
هومن بنایی پس از تاید آثار اعلام نمود:آثار پذیرفته شده در بخش نمایشنامه خوانی مستقیما به مرحله مسابقه راه یافته اند و 12 اثر در بخش صحنه ای و 7 اثر در بخش خیابانی پس از بازبینی به مسابقه راه خواهند یافت.
بازبینی آثار در تاریخ 6/6/89 در فرهنگسرای خاوران انجام خواهد شد.
لازم به ذکر می باشد خبر راه یافتگان به مرحله ی بازبینی در خبر گزاری های:برنا_ایکنا_باشگاه خبر نگاران جوان_شبستان_روز نامه کیهان_ایسنا_ایرنا_رجا نیوز و روزنامه جوان درج شده است.ا
... پیام های دیگران() link پنج شنبه 89/5/28 - مالک اشتر(15)
... پیام های دیگران() link پنج شنبه 89/5/28 - مالک اشتر(15)
{ مهلت ارسال آثار به دبیر خانه سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ به پایان رسید }
هومن بنائی دبیر سومین جشنواره پلاک سرخ اعلام کرد تا ، تاریخ 28/5/1389 لیست آثاری که به بخش بازبینی می رسند در وبلاگ جشنواره درج خواهد شد .
... پیام های دیگران() link شنبه 89/5/16 - مالک اشتر(15)
((«فراخوان سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ تا تاریخ 17/5/89 تمدید شد»))
... پیام های دیگران() link یکشنبه 89/5/3 - مالک اشتر(15)
هومن بنائی دبیر سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ
تئاتر دفاع مقدس که یک مقطع مهم تاریخی در حدود دو دهه اخیر را به عنوان حوزه غالب در ساختار اصلی تئاتر کشور را ، تجربه کرده است ، حالا مدتهاست که ادامه حیاتش را در صحنه محدود به جشنواره ها می بیند . دیگر واقعیت این است که صحنه ها و اجراهای عمومی چندان که باید و شاید به این حوزه مهم از تئاتر کشور اختصاصی ندارند. و تازه اگر همین جشنواره های کوچک و بزرگ نباشند ، تئاتر مقاومت پویایی و استمرارش را در خطر می بیند . ضمن اینکه جشنواره پلاک سرخ و سیاست انجمن تئاتر مالک اشتر بر این است تا به این قسمت از تاریخ کشور بیشتر پرداخته شود تا نسل جوان ما از تلاشها و رشادتها بی خبر نباشند و بخش مهمی از تاریخ مرز و بوم خویش را به فراموشی نسپارند.
البته باید اشاره کنم که اگر قرار باشد مجموعه آثار نوشته شده در حوزه تئاتر دفاع مقدس و جمع نمایش های به اجرا در آمده در گستره این ژانر را به لحاظ سبک و شیوه اجرا و اصلا رویکرد آن نسبت به سبک ، مورد بررسی قرار دهیم ، در یک نگاه کلی و البته کمی دقیق تر واقعا چه سبک ها و شیوه هایی در این بستر مورد استفاده و کارکرد نمایشی قرار گرفته ؟ و یا چه آثاری ماندگار شدند و به چشم آمدند! پس باید توجه کرد که در این بخش ، ما در نمایشنامه ها دچار ضعف شدیدی هستیم . که باید با در نظر گرفتن شیرازه و محتوی به تولید نمایشنامه های فاخر بپردازیم و رقابت را از جشنواره های داخلی به خارج از این مرز و بوم بکشیم . تا جهان با دیدگاه ایرانی نسبت به حوادث و ماجراهای جنگ که ریشه در واقعیت مبارزه دارند و بالاخره به مفهوم و معنا و سر انجامی ارزشی و معنوی (شهادت و شهود معنوی)ختم می شود آشنا تر کنیم.
برای پرداختن به چگونگی اجرای تئاتر دفاع مقدس ، لازم است تا اول ویژگی های این تئاتر را یادآور شویم . تئاتر دفاع مقدس ،پرداختی ست دراماتیک به مقوله جنگِ - ایران و عراق – از منظر دفاع مقدس که به ویژگی های ارزشی و اعتقادی جنگِ 8 سالهِ ، در دوران جنگ و یا بعدِ آن می پردازد . در پرداخت موضوعی و الگوهای داستانی در تئاتر دفاع مقدس معمولا موارد ذیل در ابتدا مورد توجه نمایشنامه نویس و در ادامه ، چگونگی تصویرِ صحنه ای آن مورد نظر کارگردان قرار خواهد گرفت : { همسران و مادران شهدا و جانبازان ، پرداخت به رشادت ها ( الگو سازی) ، تاکید بر لزوم ارزشی جنگ ( فرا تر از نگاه ملی و از دیدگاه دینی) ، نقش کمک های غیبی ( ارتباط با خدا) ، و ...} که به نظر من باید محتوی برای نمایشنامه های دفاع مقدس پر رنگ تر از این حرفها باشد تا دیدگاه جهانی پیدا کند.و یکی از دلایلی که در سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ بخش نمایشنامه نویسی و نمایشنامه خوانی دیده می شود، همین مهم است . که ما بتوانیم نویسندگان جوان و خلاق را شناسائی و به تولید نمایشنامه های فاخر با مضمون دفاع مقدس بپردازیم.دیدگاه من به سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ هم یک نگاه متفاوت خواهد بود تا شاهد پیشرفت های خوبی در عرصه تئاتر بسیج باشیم . در این دوره از جشنواره در بخش صحنه ای 12 نمایش در بخش میدانی 7 اجرا ء و در بخش نمایش نامه نویسی و نمایشنامه خوانی میزبان 6 اثر خواهیم بود . که به لطف خداوند متعال تلاش من و دبیرخانه جشنواره بر این است تا آثاری برجسته در جشنواره شرکت داده شوند .
هومن بنائی دبیر سومین جشنواره تئاتر پلاک سرخ
... پیام های دیگران() link یکشنبه 89/5/3 - مالک اشتر(15)